Op woensdag 10 oktober hebben KNRM Scheveningen en ABZee uit handen van Stichting ‘Initiatief op Scheveningen’ een cheque ontvangen waarmee hun project voor het opleiden van Scheveningse jongeren tot Allround ABZee Lifeguards en aankomend KNRM-opstappers mede mogelijk gemaakt gaat worden. KNRM en ABZee haalden op alle stembureaus de meeste stemmen, waardoor nog eens 25% extra bovenop het reeds toegekende bedrag  beschikbaar komt. 

KNRM Scheveningen en ABZee hebben de handen ineen geslagen om, samen met andere organisaties en professionele vrijwilligers die actief zijn in en rond de zee op Scheveningen, jongeren op te leiden om voor iedereen veilig en met plezier zwemmen in zee mogelijk te maken. In de komende maanden zullen 16 jongeren tussen 16 en 30 jaar worden klaar gestoomd voor het KNRM-opstapperschap en/of als Allround ABZee Lifeguard. De jongeren volgen naast hun eigen opleiding of werk verschillende trainingen en opleidingen, waaronder EHBO, reanimatietraining, getijdentraining en vaarbewijs I en II. Aan het einde van het traject hebben zij internationaal erkende certificaten op zak die zij ook in andere banen kunnen inzetten en zijn zij direct inzetbaar voor ABZee en KNRM Scheveningen.

KNRM Scheveningen en ABZee zijn Stichting ‘Initiatief op Scheveningen’ dankbaar voor de kans om dit mooie en bijzondere project uit te voeren. Ook zijn zij verheugd dat zo veel Scheveningers hun stem hebben uitgebracht voor dit project. Het is mooi om te zien dat zo’n grote groep Scheveningers het opleiden van Scheveningse jongeren een warm hart toedraagt.

De komende weken starten KNRM Scheveningen en ABZee met de werving en selectie van 16 jongeren. Wil je je inschrijven? (Klik hier)