Wat is ABZee

De ABZee workshops en lesprogramma’s zijn ontwikkeld om iedereen veilig en met plezier in zee te leren zwemmen. Ze zijn interactief, ervaringsgericht en worden door professionele en internationaal geaccrediteerde lifeguards gegeven. Wij geven lessen aan kinderen en volwassenen.

Met ABZee leer en ervaar je de werking van de zee: Hoe werkt het bijvoorbeeld met Eb & Vloed en Muistromingen? Wat doe je in een mui stroming en wat moet je doen als je zelf in nood bent of wanneer je ziet dat iemand anders in nood is? De overtuiging van ABZee is dat alleen door zelf te ervaren ook echt de werking van de zee wordt geleerd. Daarom ga je na een uur theorie de zee in om je nieuwe kennis in de praktijk te brengen.

Het aanbod van ABZee ziet er als volgt uit:

Workshop of lesprogrammaLeeftijdDuurPrijs pp
Workshop kinderen7 t/m 14 jaar2,5 uur€45,-
Lesprogramma kinderen7 t/m 14 jaar4x 2,5 uur€165,-
Workshop Ouder & Kind7 t/m 14 jaar2,5 uur€45,-
Lesprogramma Ouder & kind7 t/m 14 jaar4x 2,5 uur€165,-
Volwassenen14 + jaar2,5 uur€45,-
Privé / semi privé 7+ jaar2,5 uur€111,-
Bodyboard les of feestje6 t/m 14 jaar1,5 uur€18,50
Volwassenen bodyboard les14+ jaar1,5 uur€35,-

ABZee Workshop kinderen, ouders & kinderen

Kinderen met een zwemdiploma hebben geleerd hoe zij moeten zwemmen, maar zij weten nog niks over de gevaren van de zee of buitenwater. Terwijl dit de plek is waar de meeste kinderen na hun zwemdiploma in aanraking komen met water.

ABZee is een workshop ontwikkeld om kinderen te leren hoe en waar zij veilig kunnen zwemmen in de zee. Waar kan je veilig zwemmen en waar niet? Wat moet je doen als je in nood bent of wat moet je doen als een ander in nood is? Dit zijn slechts een paar belangrijke onderwerpen die worden behandeld.


(Trailer ABZee interactieve video’s)

De workshop bestaat uit een theorie en praktijk deel.

Theorie
Het theoretische deel van de workshop bestaat uit interactieve video’s en groepsopdrachten. Er zijn in totaal 6 verschillende onderwerpen waaruit u kunt kiezen. De workshop kan dus op basis van uw voorkeur worden ingericht.

Interactieve video’s en groepsopdrachten
Samenwerking

Praktijk
In het praktijk deel zullen de kinderen de geleerde theorie ervaren. Met zwemboeien en bodyboards zullen de kinderen onder begeleiding van ILS (International Life Saving Federation) gecertificeerde lifeguards het water in gaan. Er wordt altijd uitgegaan van minimaal 1 op 8 begeleiding. Op deze manier leren en ervaren de kinderen waar zij wel veilig kunnen zwemmen en wat ze moeten doen in geval van nood bij zichzelf of een ander. Op het strand en in de zee krijgen de kinderen spelenderwijs tools mee die zij levenslang kunnen gebruiken.

Combinatie theorie en praktijk voorbeelden
Met zwemboeien in de muistroming zwemmen
Je ligt in een muistroom wat nu?
Bodyboarden
In aanraking brengen met watersporten zoals bodyboarden