Opleiding ABZee & KNRM

Meld je aan voor opleiding tot Allround ABZee Lifeguard en aankomend KNRM-opstapper

KNRM Scheveningen en ABZee willen dat iedereen veilig en met plezier kan zwemmen in zee. Het is daarvoor belangrijk om te leren en ervaren waar je veilig kunt zwemmen en waar niet. Bovendien is het belangrijk dat er vrijwilligers zijn die mensen kunnen helpen in geval van nood. Om dat over te dragen zijn KNRM Scheveningen en ABZee op zoek naar 16 enthousiaste Scheveningse jongeren tussen 16 en 30 jaar!

Deze 16 jongeren zullen in de periode februari-december 2019 worden klaar gestoomd voor het KNRM-opstapperschap of als Allround ABZee Lifeguard. Je volgt naast je eigen opleiding of werk verschillende trainingen en opleidingen, waaronder EHBO, reanimatietraining, getijdentraining en vaarbewijs I en II. Aan het einde van het traject heb je internationaal erkende certificaten op zak die je de rest van jouw leven ook in andere banen kunt gebruiken. Ook ben je direct inzetbaar voor ABZee en KNRM Scheveningen. Dat betekent dat je volgende zomer al aan de slag kunt.

Enthousiast geworden? Stuur een e-mail naar opleidingen@abzee-knrm.nl

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor dit traject. In november zullen KNRM Scheveningen en ABZee gesprekken voeren met iedereen die zich heeft aangemeld om te bepalen wie er mogen deelnemen. Om in aanmerking te komen, moet je in ieder geval voldoen aan de volgende criteria:

–  Je bent tussen de 16 en 30 jaar oud.

–  Je bent woonachtig op Scheveningen.

–  Je hebt affiniteit met de zee en het strand.

–  Je bent bereid om naast je opleiding en/of werk vrijwillig cursussen te volgen.

–  Je bent bereid om stage te lopen.

–  Je bent gemotiveerd om opgeleid te worden tot ABZee Lifeguard en/of KNRM-opstapper.

–  Je hebt de droom om vrijwillig ingezet te worden als ABZee Lifeguard, instructeur bij ABZee en/of als opstapper bij KNRM Scheveningen.

–  Je gezondheid laat bovenstaande toe.

Enthousiast geworden? Stuur een e-mail naar opleidingen@abzee-knrm.nl

Ken je iemand die aan deze criteria voldoet, affiniteit heeft met de zee én het reddingvak en het leuk vindt om mee te doen? Laat hem of haar dan weten dat hij of zij zich nu kan aanmelden!

Uiteraard kun je ook contact met ons opnemen voor meer informatie. Stuur dan een mail aan mara@ab-zee.nl.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Initiatief op Scheveningen.