KNRM zet de deuren van alle reddingstations open!  

Op zaterdag 28 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Op deze dag bedanken de 1.300 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die reddingwerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar vormen ook een morele achterban voor de redders.

Als dank voor die, vaak jarenlange, steun halen de vrijwilligers op 28 april alles uit de kast. Ook op het Scheveningse reddingstation van de KNRM zal er dit jaar weer uitgebreid aandacht worden besteed aan deze dag. Uiteraard zijn alle bestaande en nieuwe donateurs van harte welkom om bij goed weer een vaartochtje op de reddingboot te maken, maar ook in en om het boothuis zijn allerlei activiteiten te vinden. Zo zullen er spellen zijn voor kinderen, kunt u model schepen bekijken, zijn er oude foto’s van Scheveningen te zien, zal er live muziek zijn van accordeonisten, treden de Zingende Zeelui op en zijn de Lifeguards Wassenaar en brandweer Haaglanden aanwezig. Ook staat er een ambulance op het terrein, zal de Stichting Wens ambulance aanwezig zijn en zal er door de organisatie ABZee aandacht worden besteed aan het veilig verblijven en zwemmen in zee.

Verder zal ook de KNRM truck met donateurs ritjes over het strand maken. Al met al een geweldige ervaring voor jong en oud, waarmee u ook nog eens het vrijwillige reddingswerk steunt.

Dit jaar werkt ook het Zeemanshuis mee. Op weg van het boothuis naar de reddingboot passeert u het Zeemanshuis, waar u wordt geamuseerd met muziek als u even moet wachten tot u aan de beurt bent voor een vaartochtje.

Deze dag is voor de KNRM de gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over het vrijwillige en professionele reddingwerk van de KNRM mee te geven. En horen de bezoekers de mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen en zien jong en oud glunderen aan boord tijdens een vaartocht met de reddingboot.

De Nationale Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 45 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden.

Voor meer informatie kijk op de website www.reddingbootdag.nl

Locatie
KNRM boothuis Scheveningen
Visafslagweg 2, 2583 DM Scheveningen

ArieVerbaan

PR coördinator KNRM Scheveningen