Het is inmiddels lente. Het word warmer en het is al langer licht. Heerlijk.Ondanks dat de zee dit jaar nog lekker fris is, betekend het ook dat we bijna van start gaan met de workshops en lesprogramma’s van ABZee. Vanaf 24 April gaan wij de zee in. Als ABZee zetten we nog even een sprintje om goed voorbereid te zijn en zijn we onder andere bezig geweest met:

Online reserveren mogelijk maken.
De aanvragen voor workshops en lesprogramma’s komen nu binnen via de e-mail. Binnenkort staat ons online registratie systeem met tijden en data van de workshops en lesprogramma’s. Staat jouw voorkeursdata en tijd er niet bij, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Lifeguard opleiding
Veiligheid staat voorop. De eisen voor onze lifeguards zijn streng: De lifeguards van ABZee welke de workshops en lesprogramma’s geven hebben allemaal het internationale certificaat. Dit betekend dat ze up-to-date zijn qua EHBO – reanimatie en fit!  De afgelopen weekenden heeft de opleiding en de update plaatsgevonden. Ze hebben zin om te beginnen.

KNRM
Wist je dat? De KNRM dé hulpverlener op het water is, op zee, en ruim binnenwater. Reddingboten en vrijwilligers zijn 24 uur per dag beschikbaar voor spoedeisende hulp en niet-spoedeisende hulp. Op basis van goed zeemanschap verleent de KNRM hulp op het water aan een ieder die hierom vraagt. KNRM redt en helpt, kosteloos. Sinds 1824 en dat blijft zo.

Bij ABZee ondersteunen we graag de KNRM. Als het dan toch mis gaat, is het wel heel fijn dat zij er zijn! Maar wie weet, hoe mooi zou het zijn dat we vanuit ABZee kunnen bijdragen aan het voorkomen van reddingen?

Bron: Omroep West

Op 28 April staan we bij de open dag van de KNRM: ga vooral kijken en doneer!

Feest Aan Zee
Heb je het gemist? De badplaats Scheveningen bestaat 200 jaar en dat viert Den Haag met Feest Aan Zee. Al meerdere evenementen hebben plaatsgevonden. Tot 12 April kunnen we zo vlakbij ons kantoor genieten van de Ringen aan zee.

Wij  werken inmiddels samen met Feest Aan Zee. Ze steunen onder andere ons initiatief om kinderen uit de Krachtwijken naar Zee te brengen. Dus niet alleen Feest aan Zee, maar ook IN Zee. Binnenkort meer hierover.

Tot snel,

Groeten Mara & Joeri, Organisatie ABZEE